Manuelle teknikker, taping og nevrofysiologiske sammenhenger

Påmelding

I klinikken opplever mange at effekten av taping og manuelle teknikker kan bidra til smertedemping på kort sikt i en rehabilitering. Med riktige forklaringsmodeller kan dette være med på å skape trygghet og øke compliancen for aktive tiltak og minske fraværet fra jobb,trening og sosialt liv.  

Innhold

Kurset vil forsøke å forankre det teoretiske og praktiske innholdet i forskning, samtidig kritisk belyse utfordringene ved passive teknikker. Det vil bli en teoretisk bolk på hvordan vi teoretisk kan identifisere røde flagg og hvordan symptomer fra viscerale strukturer utarter seg.

Kursets hovedmål er å gi deg anvendelige og ”logiske” tape- og manuelle teknikker til klinisk bruk.

Kursholdere:
Tord Moen er spesialist i manuellterapi og idrettsfysioterapi MNFF. Master i musculoskeletal physiotherapy fra University of Queensland i 2010, Idrett mellomfag fra Høgskolen i Alta 2001, og fysioterapi fra Universitetet i Tromsø i 2005. Han har erfaring fra Tromsø IL og Sandnes ULF toppfotball, alpinlandslaget til Norge og senest Canada. Tord er en av gründerne av Klinikk24 og Movon, sitter i styret til faggruppen for idrettsfysioterapi & aktivitetsmedisin. Tord har holdt og utviklet kurs i manuellterapi for NFF, pluss utviklet egne kurs for teiping, manuelle teknikker, behandling av nakke og hodepine, og undersøkelse og behandling av det perifere nervesystemet. Tord jobber til daglig med driftshjemmel i på Movon i Sandnes.

For hvem:

Fysioterapeuter, naprapater, kiropraktorer, manuellterapeuter, osteopater og leger.