Refresh-kurs i manipulasjon

Sliter du med manipulasjon, eller bare ønsker litt praktisk og teoretisk inspirasjon?

Påmelding

Manipulasjon som ved en HVT er egentlig ganske enkelt å utføre, men krever øving og selvtillit. Ole og Tord vil dele sine tanker rundt det å frigjøre seg fra biomekaniske regler angående manipulasjon.  Kurset legger stor vekt på innføring i manipulasjon som en ferdighet som handler om taktil forståelse, mellommenneskelig kommunikasjon, timing og selvtillit. Vi har rom for alle denne gangen, så manuellterapistudenter, manuellterapeuter, fysioterapeuter, kiropraktorer, osteopater og naprapater dere er alle velkommen. Fra 2021 har  mer enn 160  fysioterapeuter, manuellterapeuter og osteopater deltatt kurset, bli med du også.

Innhold

Vi vil vise og sørge for at du vil bli trygg på manipulasjon av:

  • Øvre cervikal
  • Cervikal
  • Cervikal-torakal overgang
  • Ribber
  • Lumbal
  • Iliosacral
  • Albue
  • Cuboid
  • Talocrural

Etter ønske vil vi selvfølgelig bistå med tips og råd om andre ledd. 

 

Kurset vil forankre det teoretiske og praktiske innholdet i forskning og kritisk belyse utfordringene og mulighetene ved manipulasjon. 

Tid:

19.  januar 2024 klokken 09.00 
Alfacare Oslo

Pris:

Ordinær kr 2900,-
Early bird for første 20 påmeldte er kr 2.500,-
Maks 36 deltagere- først til mølla.

Partnere: 

Alfacare:  Kurset arrangeres i samarbeid med Alfacare som er en fantastisk totalleverandør av fysioterapeutisk utstyr. De har en ekstremt god service og leverer raskt og effektivt.

L5: Solid og brukervennlig webplattformer med dynamisk leveranse av webinar og kurs for terapeuter og vanlige folk. 

Abel Tech: Innovativ App som løfter opp trening og rehab på et nivå vi ikke har sett tidligere. 

Kursholdere:
Ole Langeland har utdannelse fra Norges Idrettshøgskole og har mastergrad i Manuellterapi fra Universitetet i Bergen. Han er autorisert fysioterapeut fra Høgskolen i Oslo og har driftstilskudd i Sola kommune. Ole har kompetanse innen trening, idrettsskader og forebygging og har arbeidet for Norges Skøyteforbund.

Han har kompetanse og bred erfaring innen utredning og bruker diagnostisk muskel- skjelett ultralyddiagnostikk ved klinikken. Ole har i mange år jobbet som veileder i teknikk for manuellterapistudenter ved universitetet I Bergen.

Tord Moen er spesialist i manuellterapi og idrettsfysioterapi MNFF. Master i musculoskeletal physiotherapy fra University of Queensland i 2010, Idrett mellomfag fra Høgskolen i Alta 2001, og fysioterapi fra Universitetet i Tromsø i 2005. Han har erfaring fra Tromsø IL og Sandnes ULF toppfotball, alpinlandslaget til Norge og senest Canada. Tord er en av gründerne av Klinikk24 og Movon, satt tidligere i styret til faggruppen for idrettsfysioterapi & aktivitetsmedisin. Tord har holdt og utviklet kurs i manuellterapi for NFF over mange år, siden 2013 har han utviklet egne kurs for teiping, manuelle teknikker, behandling av nakke og hodepine, og undersøkelse og behandling av det perifere nervesystemet. Tord jobber til daglig med driftstilskudd på Movon i Sandnes.

Spørsmål og påmelding kan rettes til: tord.moen@fysioterapikurs.no

Merk: Refresh- Manipulasjon

Kurset arrangeres av: www.fysioterapikurs.no